Woonwensenonderzoek

 

In Megchelen is het niet alleen goed wonen, maar bovenal goed leven. Om te zorgen dat dit in de toekomst ook zo blijft is het belangrijk om nu als dorpsgemeenschap uw stem te laten horen.

 

Welke woonbehoefte is er de komende jaren in Megchelen en buitengebied? Zijn er voldoende betaalbare woningen voor jongeren en ouderen? Is het mogelijk om van woning te ruilen? De één wil een grotere woning en de ander wil juist kleiner wonen. Is woning- en/of boerderijsplitsing een oplossing of moeten er nieuwe woningen gebouwd worden? En waar kunnen deze woningen dan gebouwd worden?

 

Dit zijn allemaal vragen die in het Woonwensenonderzoek aan de orde kunnen komen. Uiteindelijk leidt het onderzoek tot een plan voor de korte, middellange en langere termijn, waarmee zo concreet mogelijk de woonbehoefte van Megchelen wordt ingevuld.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) in opdracht van het Comité Leefbaarheid Megchelen (CLM). De gemeente Oude IJsselstreek ondersteunt het onderzoek.

 

De presentatie geeft met gesproken tekst duidelijk aan wat het onderzoek inhoudt. Hoe het onderzoek uitgevoerd wordt en welke rollen CLM , de gemeente Oude IJsselstreek en de Vereniging DKK Gelderland hebben bij dit onderzoek

.

Op donderdagen (14 en 28 mei en 4 en 11 juni) worden woonwensengesprekken gehouden. Deze gesprekken worden tussen 12.00 tot 22.00 uur telefonisch gehouden en duren ongeveer 20-30 minuten. U kunt zelf aangeven op welke dag en in welk tijdsblok u gebeld wilt worden door een medewerker van de Vereniging DKK.

 

Doel gesprekken:

Inventariseren woonwensen door:

• In beeld brengen huidige woning op kaart en type woning

• Reden van zoeken (andere) woning

• Gewenste type woning, bestaande woning, nieuwbouw of flexwoning

• Woningomvang en gewenste aantal kamers

• Huur of koop en welke bedragen aan huur of maximale koopsom

• Gewenste locatie

• Mate van urgentie / planning wanneer de woning gereed moet zijn

• Eventuele andere wensen zoals tuin, isolatie, gelijkvloers

 

Ook wordt een werkgroep samengesteld die meedenkt over de puzzel die uiteindelijk moet leiden tot het Uitvoeringsprogramma Wonen voor de komende jaren. Deze werkgroep komt een paar keer bij elkaar. Belangrijk is dat de werkgroep breed is samengesteld, zodat de verschillende leeftijdsgroepen betrokken zijn.

 

 

 

Hoe aan te melden?

Voor een woonwensengesprek kunt u zich melden via deze link of bellen met 0314-631168 (ook WhattsApp) of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .