Back to Top

Alles over Megchelen

Over ons

 Home  Over ons  Agenda clip image002   Historie  Verhuur  Contact
koning2018
             
 

OVER ONS

Megchelen is een klein maar levendig dorp in de Achterhoek. Het heeft een rijk verenigingsleven en een van de verenigingen is “Schuttersgilde Sint Martinus Megchelen”. We zijn een schuttersgilde bestaande uit een drumkorps, vendelierskorps, marketentsters, standaardvaandel en begeleiders. Daarnaast heeft onze vereniging een actieve kruisboogvereniging.

Het middelpunt van onze vereniging is het koningspaar. De koning wordt jaarlijks bepaald door middel van vogelschieten op de jaarlijkse kermis. Deze kermis vindt plaats in het tweede weekend na Pinksteren.

De koning van 2019 is Wim Essink. Het is hem afgelopen kermis, na een spannende strijd, gelukt om de romp met een gemikt schot naar beneden te halen. Ook voor schuttersjaar 2020 zal Wim als koning geregistreerd blijven staan. Dit vanwege de Corona-pandemie.

Ons schuttersgilde neemt ieder jaar deel aan een tal van activiteiten. Zo bezoeken we jaarlijks 2 of 3 schuttersconcoursen, verzorgen we het jaarlijkse paasvuur, organiseren we de jaarlijkse kermis en indien gewenst geven we omlijsting door middel van een serenade aan bijvoorbeeld 40, 50 en 60 jarige huwelijken in ons dorp. Andere terugkerende evenementen zijn medewerking aan de carnavals-, Sint Maarten en Sint Nicolaas-optocht en houden we op derde Kerstdag onze jaarlijkse bingo. Ook nam het schuttersgilde tot en met 2016 deel in de organisatie van het jaarlijks terugkerende oldtimer-evenement “Euregio Oldtimer Festival Megchelen 2000”. Helaas heeft men na de editie van 2016 moeten besluiten om, na 30 jaar, de organisatie van dit evenement te stoppen.

Ook de jeugd kan actief deelnemen in ons korps. Voor het drumkorps bieden we professionele begeleiding met de mogelijkheid tot het behalen van een muziekdiploma. Ook hebben we een gezellige groep jeugdvendeliers, waarbij altijd ruimte is voor nieuwe leden,
De oefenavonden voor het drumkorps en het vendelkorps is op maandagavond. Oefenavonden voor het kruisboogkorps vinden plaats op donderdagavond. Heeft u interesse, loop gerust eens binnen of neem contact op met ons secretariaat.

spacer125 5 spacer125 5 spacer125 5 spacer125 5 spacer125 5 spacer125 5; spacer125 5
             
koningschot  spacer62 5 koning2018a  spacer62 5 koning2018b
 Schutterskoning 2019  Wim Essink met partner Monique  Gefeliciteerd!!!
        ;

Home      Over ons      Agenda      Historie      Verhuur      Contact

Vlasakker 28, 7078BD Megchelen | Tel. 0315-377 727