De Sinterklaastijd staat voor de deur, de gezelligste tijd van het jaar. En daar hoort natuurlijk iets lekkers bij!
Met dit recept maak je heel gemakkelijk een heerlijke speculaascake. En het mooie is: alle ingrediënten voor deze heerlijke cake zijn gewoon verkrijgbaar in het Servicepunt. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

-220 gram amandel speculaasbrokken

-200 gram ongezouten roomboter

-150 gram fijne kristalsuiker

-8 gram vanillesuiker

-4 middelgrote eieren

-50 ml halvolle melk

-200 gram zelfrijzend bakmeel

-150 gram poedersuiker

-1 theelepel kaneel

-3 eetlepels water


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.
  2. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.
  3. Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop. Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.
  4. Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven. Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
  5. Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng 3 el kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de rest van de amandelspeculaas.

speculaascake