Back to Top

Alles over Megchelen

Over het Servicepunt

download bijgesneden

 

 

 

 

Hoe het allemaal begon...
Nadat de laatste winkel in Megchelen haar deuren gesloten had, bleek het een groot gemis voor veel mensen dat ze voor de dagelijkse boodschappen naar Gendringen moesten. Vooral voor de oudere inwoners van ons dorp betekende het vaak dat ze afhankelijk werden van andere mensen voor het doen van hun boodschappen. 

Dit moest toch anders kunnen! Vandaar dat in 2014 een aantal mensen de hoofden bij elkaar hebben gestoken en het plan hebben opgevat een Servicepunt te openen in Megchelen. Een plek waar niet alleen de dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden, maar vooral ook een plek om even bij te praten aan de koffietafel met een verse kop koffie.

Na maanden aan voorbereiding was het op 2 mei 2015 zover: de deuren van Servicepunt Klets & Koek werden feestelijk geopend. Voor veel mensen is het Servicepunt inmiddels niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven en geeft het mensen hun zelfstandigheid terug, omdat ze niet langer afhankelijk zijn van anderen voor het doen van de boodschappen.  Naast de boodschappen is het sociale gedeelte ook erg belangrijk; samen een kop koffie drinken en een praatje maken, daar maakt men graag tijd voor in het Servicepunt! In het Servicepunt is ook een kleine bibliotheek waar je gratis boeken kunt uitzoeken en weer ruilen.


50455587 2213535172011697 6967833746196135936 n

Vrijwilligers
Het Servicepunt draait volledig op vrijwilligers. We zijn er trots op dat inmiddels een groep van zo'n 40 mensen de winkel 7 dagen in de week draaiende houden. Zonder deze groep mensen zou het Servicepunt niet kunnen bestaan! Ook wanneer er een speciale actie is, zoals de oliebollenverkoop in december, dan is er een enthousiaste groep vrijwilligers die een dag lang aan het bakken gaat om iedereen van heerlijke oliebollen te voorzien.
Mocht het je leuk lijken om als vrijwilliger in het Servicepunt aan de slag te gaan, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Facebook
Volg ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuwtjes!
Klik op onderstaande link om naar de facebookpagina te gaan.

Servicepunt