De gemeente Oude IJsselstreek organiseert in samenwerking met Energiek Megchelen een informatieavond op donderdag 18 januari 2024 om 20.00 uur (zaal de Kievit) over energie besparen en verduurzamen.

De gemeente Oude IJsselstreek heeft sinds kort twee inwonersadviseurs verduurzaming. De inwonersadviseurs verduurzaming helpen inwoners met het energiezuinig maken van hun huis. Dat kan gaan over maatregelen om energie te besparen, uw woning aardgasvrij te maken maar ook regenpijpen in de tuin af te koppelen. Joop (foto links) en Olaf (foto rechts) maken u wegwijs binnen de subsidies en leningen die de gemeente heeft en kunnen u helpen deze aan te vragen. Zij gaan actief op pad om inwoners te benaderen.


Joop en Olaf komen op bezoek, luisteren en kijken mee. Zij kunnen uitleggen welke subsidies en leningen mogelijk zijn voor uw situatie. Ook kunnen zij u koppelen aan experts op het gebied waar vragen over zijn. Hun doel is om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt. Het kan soms nogal moeilijk zijn om te beginnen met verduurzamen omdat er veel mogelijkheden zijn. De vele subsidies, regelingen en leningen kunnen voelen als een doolhof. Ze helpen graag met deze zoektocht en helpen u op weg. Hieronder leggen hun uit wat zij leuk vinden aan hun werk en waarom hun werk belangrijk is. Door te gaan verduurzamen kunt u geld besparen, neemt het wooncomfort toe en draagt u bij aan een beter klimaat.


Joop: ‘Het leuke aan mijn werk is dat ik bij de mensen thuis mag komen om het persoonlijke verhaal aan te horen en advies te mogen geven, de mogelijkheden zijn vaak divers’


Olaf: ‘Het is een geslaagde dag als een inwoner tevreden is! Het verduurzamen van je woning geeft immers extra woongenot en het is op langere termijn ook nog eens voordeliger’


Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Joop en Olaf. De inwonersadviseurs komen graag langs voor een gratis en vrijblijvend gesprek.


Op de inwonersavond op 18 Januari in Megchelen (zaal de Kievit) vertellen ze u graag over de verschillende mogelijkheden. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.


Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Joop: (0315) 292 462 Olaf: (0315) 292 257


Joop en Olaf.jpeg