Banner

UITNODIGING

 

 

Doe mee aan de cursus Alles van het landschap Megchelen

Meer weten over de oorsprong of juist over aanleg en beheer van landschap? Benieuwd wat er mogelijk is voor biodiversiteit op en om het erf? Voor inwoners zijn er in het kader van Levend Landschap Megchelen 3 cursusmomenten gepland.

 

 

Cursusprogramma ‘Alles van het landschap Megchelen’

 

Na de succesvolle fietsexcursie ‘Streekeigen landschap Megchelen” op 19 november 2022 is het nu tijd voor het volgende onderdeel:

 

Zaterdag 4 februari 2023: Praktijkonderdeel ‘Snoeien landschapselementen’

(9.00 uur – 12.30 uur).

Verzamelen in het theehuis van Waar het Wondert, Nieuweweg 10. Start met koffie en intro over onderhoud landschap en veilig werken. De nadruk ligt op de aanwezige hoogstamfruitbomen en het hakhoutbosje op de locatie. Deelnemers krijgen uitleg over snoeien en kunnen  vervolgens onder deskundige begeleiding ter plekke oefenen.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel verplicht want bij te weinig deelname gaan de activiteiten niet door. Ook is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Vol is vol.

 

Aanmelden: www.slgelderland.nl/projecten/Levend-Landschap-Megchelen

 

Ook kunt u zich nu al aanmelden voor het laatste onderdeel.

 

Zaterdag 13 mei 2023: Inspiratieochtend ‘Biodiversiteit op en om het erf’ (tijdstip en locatie nog te bepalen).

Hoe kunt u uw erf en omringende percelen aantrekkelijker maken voor allerlei dieren? We bezoeken ter inspiratie één of twee erven die hier op eigen wijze invulling aan geven. Ook is er aandacht voor het zogenaamde sinusbeheer bij maaien.

 

Namens Levend Landschap Megchelen

Hans van Rotterdam

 

Deze cursus maakt deel uit van het project Levend Landschap Megchelen en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Financiering is afkomstig van Gemeente Oude IJsselstreek, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.

Afbeelding1