Logos Megchelen in het groen

Doe mee met Megchelen in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Megchelen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Megchelen in het Groen’ op woensdag 24 november 2021 in de zaal Café-Restaurant Jan ter Voert, Oranjeplein 1 te Megchelen. De avond start om 19.30 uur, u hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u zich voor de startavond aan te melden. Dat kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl/megchelen-groen/. Inloop met koffie & thee vanaf 19.15 uur.

 

Groene karakter versterken
In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Megchelen. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Megchelen in het Groen’.

 

Informatiebijeenkomst op 24 november
In de loop der tijd zijn veel landschapselementen achteruitgegaan. In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Megchelen in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Megchelen  toegesneden informatieavond op 24 november wordt het project nader toegelicht en vertelt SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.

 

Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

 

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Megchelen landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

 

Meer informatie en aanmelden
Bent u woensdag 24 november verhinderd maar heeft u wel belangstelling voor ‘Megchelen in het groen’. Informatie en aanmelden voor het project vindt u alvast op www.landschapsbeheergelderland.nl/megchelen-in-groen/. Voor vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..