De website is live! We hopen dat het een groot succes wordt.

Tijdens de jaarvergadering van het Comité Leefbaarheid Megchelen op 22 maart is de website gelanceerd.

Dit avond is er ook tussen Vereniging Dorpsbelangen Varsselder - Veldhunten, Dorpsraad Gaanderen en Comité Leefbaarheid Megchelen een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Megchelen, Gaanderen en Varsselder-Veldhunten slaan de handen ineen op het gebied van digitale samenwerking. De kernen gaan naar voorbeeld van Varsselder-Veldhunten dorpswebsites starten.

"Varsselder-Veldhunten heeft al jaren één website waarop alles over dit dorp te vinden is, ook wel het 'digitale Dorpshuis' genoemd", aldus de organisaties. "Nagenoeg alle verenigingen en stichtingen uit het dorp zijn hierop te vinden. Dit concept heeft andere dorpen nieuwsgierig gemaakt. De beheerders van de website in Varsselder-Veldhunten en Vereniging Dorpsbelangen willen graag hun opgebouwde kennis en kunde delen. Gaanderen en Megchelen hebben nu besloten om een soortgelijk project te starten met de ondersteuning vanuit de Vereniging Dorpsbelangen."

Een van de voordelen van de samenwerking is het drukken van de kosten voor de websites. "Er wordt gezamenlijk gebruik gemaakt van hosten en onderdelen die de websites geavanceerder maken", aldus de organisaties. "Hiermee wordt de kostenstructuur voor alle deelnemers zo laag mogelijk gehouden en kunnen de aangeschafte extra functies van de websites met elkaar gedeeld worden. De nu al in aanbouw zijnde dorpswebsites voor Megchelen en Gaanderen hebben daardoor al een vliegende start."