Verbondenheid

Een viering voor iedereen in de natuur bij het dankbaarheidskruis te Megchelen (t.h.v. Nieuweweg 19)

10 september 2023 om 10.00uur

 

In 2010 werd op initiatief van dhr. Ben Olde Elberink op een prachtige locatie aan de Nieuweweg te Megchelen een kruis gezet. Een kruis uit dankbaarheid voor alle moois dat ons zomaar wordt gegeven. Enthousiaste mensen zorgen dat het kruis er altijd mooi bij staat. Het werd een uitnodigende plek waar voorbijgangers even tot zichzelf kunnen komen. Even een moment van rust in verbondenheid met de natuur, misschien wel met de Schepper. De eerste feestelijke viering vond plaats op de 2e zondag van september 2010 vanuit de PKN kerk en de r.-k. geloofsgemeenschappen van Megchelen en Gendringen. Een groep vrijwilligers verleende enthousiast hun medewerking en zo werd een nieuwe mooie traditie geboren.

Op 10 september 2023 houden we weer een oecumenische viering bij dit kruis. De dienst wordt voorbereid en voorgegaan door de werkgroep oecumene Gendringen/Megchelen. Het thema van deze viering is Verbondenheid; verbondenheid die we zo nodig hebben in de wereld van vandaag.

Harmonie St. Caecilia uit Megchelen zal medewerking verlenen en het dames-en herenkoor St.Ceacilia zal de zang verzorgen. Er wordt gezorgd voor zitgelegenheid.

In deze viering wordt ook aandacht geschonken aan nationale ziekendag.

Na afloop is er een gezellig samenzijn met koffie en een broodje!

U bent van harte uitgenodigd mee te vieren ook als u niet aangesloten bent bij een van onze kerken.

 

Namens de oecumenische werkgroep Gendringen/Megchelen.

Em. pastoraal werkster Hetty Bresser

 

Viering Dankbaarheidskruis

Viering 11 september 2022